De Basis heeft tijdens de koude maanden geen openingstijden.

Bezoek de tuin op afspraak, maak gebruik van de webwinkel op deze site, of zoek naar pluktuindebasis op marktplaats, facebook en instagram om ook nu van De Basis te proeven. En om te horen waneer er een activiteit of openingsdag te bezoeken is.

 

Voorlopige agenda:

November: 
Kom op afspraak de laatste groenten oogsten (aardperen, mierikswortel, boerenkool, spruiten)
En planten kopen. Dit is een uitstekende tijd om vaste planten te (ver)plaatsen. Zet nu een brave hendrik of mierikswortel in uw moestuin, en plaats een ligusterhaag. Of iets anders, ik vind dat ik een mooi aanbod heb opgebouwd. 

Maart: 
In maart begint het tuinders vaak al te kriebelen. We willen weer naar buiten. En dat kan tijdens een gezellige zadendag bij de Basis. Er is een ruiltafel waar jullie eigen zaden kunnen doneren en uitzoeken. Ik verkoop zelfgewonnen zaden uit de Pluktuin. De pottenpersen staan vrij tot jullie beschikking, samen met lokale compost, zodat jullie zelf zaaikluitjes kunnen maken en zero-waste kunnen zaaien. En de plantenwinkel is open. Datum volgt nog.

April:
Verwacht ik de eerste asperges. Er volgen enkele openingsdagen om deze te oogsten, waarschijnlijk de zonnigste woensdagen en zaterdagen. Op deze dagen is de plantenwinkel ook open.

Verder wil ik samen "wildplukken" in de tuin. In de vorm van een rondleiding, een proeverij of een workshop, of iets daartussenin, dat staat nog niet helemaal vast. Want in April gaat het zevenblad weer uitlopen, wat echt heel lekker (peterselie-achtig)is. En de paardenbloemen bloeien, daar kun je een mooie gele honingachtige siroop van maken.

Mei:
De sporadische openingsdagen en activiteiten voor de eerste groenten en tuinplanten gaan door, tot we officieel opengaan. Meestal in de tweede helft van mei, wanneer de eerste eenjarigen hun oogststadium bereiken. Vanaf dan zijn we alle woensdagen, vrijdagen en zaterdagen te bezoeken. En meestal ook op zondag, en tijdens schoolvakanties ook op donderdag.